Vidéki turizmusfejlesztés Bánságban

 

A temesvári Szórvány Alapítvány, Igazfava Polgármesteri hivatalával és Magyarkanizsa polgármesteri hivatalával közösen, januárban elindította legújabb  projektjét „BANATUR-Vidéki turizmusfejlesztés Bánságban” címmel, Európai Úniós támogatásból, a Románia-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. A támogatás összege 413.458 EUR.

A projekt célja a bánsági turizmus népszerűsítése és egy közös módszertani csomag kialakítása. A projekt keretében Igazfalván és Kanizsán kialakítunk egy-egy Turisztikai Információs Központot, adatbázist készítünk a régió épített örökségéről: várakról, kastélyokró, kúriákról. Hozzáadott érték: turisztikailag vonzóbbá tenni azokat a településeket, amelyeken beazonosítottuk a várakat, kastélyokat és kúriákat. Ennek érdekében összegyűjtjük a helyi gasztronómiai szokásokat illetve bemutatásra kerülnek a helyi népi mesterségek is.

Több népszerűsítő anyag fog készülni: térkép, többnyelvű album és szórólapok. és természetesen a projektnek egy külön honlapja is lesz.

Ugyanakkor, képzést is fogunk szervezni a turisztikai népszerűsítő módszerekről 10-10 személy részére, a program végén pedig lesz egy kirándulás is, amely bejárja a program által kidolgozott turisztikai útvonalat.

 

További információkért a projekt menedzseréhez, Kovács Katihoz lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken: tel./fax: 0356-446516, e-mail: diasporatm@rdstm.rologo_ipa_ro