Magyar nyelvtanfolyam

A temesvári Szórvány Alapítvány újabb, kezdőszintű, 3 hónapos magyar nyelvtanfolyamot indított márciustól, a Putna utca 7 szám alatti székhelyén. A tanfolyam időtartama 12 hét, és heti 2 alkalommal, 90 perces időtartamú tanítási órából áll, minden kedden és csütörtökon 18 órától.

A tanítás, a korszerű nyelvtanítás elvárásaink megfelelő, a Balassi Intézet által ajánlott MagyarOK tankönyvek alapján történik. A nyelvkönyv tartalmazza a törzsanyagot. Nyolc fejezetben tárgyal mindennapi élethelyzeteket, témaválasztásában a nyelvvizsgákhoz igazodik. Változatos feladatokon keresztül tárgyalja a fontos szókincset, és vezeti be a nyelvtani ismereteket. A fejezetek végén kiejtési gyakorlatokat, valamint a szókincs rendszerezését segítő hasznos kifejezéseket és mondatokat találunk. A munkafüzet a tankönyvben bevezetett nyelvtani jelenségeket rendszerezi és mélyíti el. A tanfolyamot Bakó Ágnes magyar szakos tanár vezeti.

Az első szint júniusig tart, majd a következő 2018 őszén indul a második szint és ismét kezdetét veszi a kezdőszint is az újabb érdeklődőknek.

További tájékoztatást 0722 441647 telefonszámon vagy a diasporatm@gmail.com e-mail címen kérhet.