III. Bánsági kisfilmfesztivál

DSC_7008_1900pxA temesvári Szórvány Alapítvány, a Balassi Intézet támogatásával, idén is megeszervezte, immár a III. Bánsági kisfilmfesztivált programot. A fesztiválra temesvári és aradi IX –XII. osztályos tanulók nevezhettek be, számukra szakköröket szerveztek 6 hónapon keresztül a programot koordináló tanárok, Ilona János Aradról és Mauzer Erika Temesvárról.

A program fő célja a térségünk diákságának helyi és magyar emlékhelyekhez, értékekhez való kötődésének erősítése, továbbá a kisebbségi identitás építésének az elősegítése volt.

Az elkészült munkákat, „Városom magyar személyiségei”  témakörben, június 9-én, a Bartók Béla Elméleti Líceumban megszerevezett fesztiválon tekinthette meg a közönség.

A zsűri Mészár Zsófia-Alexandra “Túl a színfalakon” című, Tapasztó Ernőt bemutató alkotását ítélte a legjobbnak. Második díjat nyert Tóthpál Béla “A Marostól az Everestig” című filmje Török Zsolt hegymászóról, a harmadik díjat Bokor Zalán és Tóth István temesvári diákok Illy Ferencről készített kisfilmje érdemelte ki. A zsűri szerkesztői különdíjban részesítette Csomós Roland, Újj Ágnes magyartanárnőról készített filmjét.

Gratulálunk a díjazottaknak és minden diáknak aki benevezett és részt vett a fesztiválon! Köszünjük a koordináló tanárok és Keresztes Péter operatőr odaadó munkáját!

Az elkészült munkák megtekinthetők az alábbi linkekre kattitva: