Értékmentés Szapáryfalván – Közösségi est

Értékmentés Szapáryfalván – Közösségi est

A Szórvány Alapítvány, a Bethlen Gábor Alap támogatásával idén is elindította immár a harmadik Szórványgondnoki Szolgálatát a Temes megyei Szapáryfalva településen.

November 23-án Szapáryfalván jártunk Keresztes Péterrel, aki lefotózta az összegyűjtött régi tárgyakat, helyi kincseket. Nagy örömmel láttuk, ahogy a falu fiataljai több kb. 200 régi tárgyat gyűjtöttek be és érdeklődtek az idősektől ezeknek a tárgyaknak a történeteiről, felhasználási módjáról. Mindezen tárgyak a 2016-os Szapáryfalvi Falunaptár képanyagában is vissza fognak köszönni. Láthatunk majd páldául 50 évvel ezelőtt készült, fonott tojástartót, kefekötőt, petróleumlámpákat, kenyérdagasztóteknőt, komatálat, mozsarakat és még rengeteg érdekes, régmúlt időkről mesélő, immár közösségi értéket.

Mivel a begyűjtött tárgyak és ezek gyűjtése is valósággal megmozgatta a Szapáryfalvi közösséget, a Szórványgondnoki Szolgálat keretében, december 11-én, pénteken, 18 órai kezdettel sor kerül az „Értékmentés Szapáryfalván” közösségi estre, amely keretében a begyűjtött, lefényképezett régi tárgyak ki lesznek vetítve és ahol baráti, teázós hangulatban tudhatjuk meg ezek történetét.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

peti 20151123_145133