BRIDGE projekt

 

 

Partnerség egy jobb jövőért

 

Hármas partnerségben, a temesvári Szórvány Alapítvány, a nagybánhegyesi Esélyt a Szórványnak Alapítvány és a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület közös gondozásában valósul meg a Határon átnyúló munkaerőpiac című projekt (ROHU 348)

A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

A projekt futamideje 20 hónap, 2019 márciusa és 2020 októbere között valósul meg.

A projekt megítélt teljes pénzügyi támogatása 221.471,56 euro, melyhez mindhárom partner önrésszel is hozzájárul, így a projekt teljes költségvetése 260.554,79 euro.

 

A pénzügyi támogatás partneri lebontásban a következő:

Szórvány Alapítvány – 132.158,29 euro

Esélyt a Szórványnak Alapítvány73.271,50 euro

Kulturális és Szabadidős Egyesület 55.125 euro

 

Mivel projektünk célja, a határon átnyúló munkaerő mobilitásának növelése, ennek ötletét és tervezett tevékenységeit olyan módon építettük fel és dolgoztuk ki, hogy jelentősen hozzájárulhassunk a munkaerő-piaci határokon átnyúló hozzáférés javításához, a foglalkoztatási lehetőségek növeléséhez és egyben a határ régió fejlesztéséhez.

 

A projekt három fő pillérre támaszkodik:

  1. Egy megfelelő módszertan és képzési anyag kidolgozása, mely a határokon átnyúló munkaerő-piaci hozzáférés javítását szorgalmazza

84 órás képzés módszertanát és anyagát dolgozzuk ki, mely azt szorgalmazza, hogy a határ másik oldalán lévő munkapiaca felé is nyissunk. Kezdő szinten a másik ország nyelvét tanítjuk, majd a két ország jogi hátterének a különbözőségeiről is tájékoztatjuk a képzendőket. Ez a képzési anyag mindenki számára ingyenesen elérhető lesz.

Első lépésként a képzési anyagokat dolgozzuk ki, majd a képzések akkreditációjának megszerzése következik.

2. Képzési központok felújítása/működtetése

Három különböző helyszínen fogunk már meglévő központokat felújítani: Temesváron, Nagybánhegyesen és Bordányban. Mindhárom képzési központ új felszeretést kap, korszerű képzési bútorzattal és technikai eszközökkel gazdagodnak.

  1. Képzések szervezése

2020 januárjától képzéseket szervezünk, 40 romániai, 24 Csongrád megyei és 24 Békés megyei résztvevő számára.

 

www.interreg-rohu.eu

Jelen honlapon megjelenített tartalom nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.