Baráti esték

barati-estekMárcius 26-án, 18 órai kezdettel, a „Baráti esték” meghívottja Lukács Csaba újságíró lesz, aki „Újságíró tűzvonalban” címmel fog előadást tartani és elbeszélgetni a közönséggel az Új Ezredév Református Központban (Spl. Morarilor 1/b) . Lukács Csaba olyan helyekre jutott el újságíróként, és olyan eseményekről tudosított, amelyek a hírértéken túl nagy kalandvágyról és leleményességről tanúskodnak. Több mint 90 országban járt és csaknem minden háború- és katasztrófasújtotta országban ott van.
Lukács Csaba parajdi származású író, világutazó, jelenleg a Magyar Nemzet Aranytoll és Miksztáh-díjas újságírója. Több interjút készített a Bolíviában, terrorizmus vádjával bebörtönzött Tóásó Előddel is, akinek a szabadítása érdekében több követ mozgatott már meg. 2013-ban jelent meg a „Diktátorok könyve” c. kötete, mely bolíviai, burmai, észak-koreai, kubai útjait dokumentálja, de ír Ceauşescu Romániájáról is, amelybe beleszületett és amelyben felnőtt.
Az előadással egybekötve, a résztvevők Dózsa Sámuel borász temesrékasi borait kóstolhatják meg, amelyeket a borász személyesen fog bemutatni.
A borkóstolóra és szervezési költségekre való tekintettel, a beugró 20 lej. A szervezők, a Szórvány Alapítvány és az Új Ezredév Református Központ, minden érdeklődőt szeretettel várnak!