„BARÁTI ESTÉK”

Április 1-én, 18 órai kezdettel, a pénteki Baráti estén Dr. Bodó Barna tart előadást, “Pozsgay Imre a rendszerváltó” címmel.

Eltávozott az élők sorából az a politikus és gondolkodó, akinek a magyar rendszerváltás talán a legtöbbet köszönheti. Egyéni bátorsága sokszor, sokakat zavart, hiszen nem volt beilleszthető semmilyen ismert politikai alakzatba. A saját útját járta, amelynek a  középpontjában a szolgálat állott. Változó korokban szolgálat-értelmezése is változott  – ezt sokan nem akarták megérteni.

Sokat tanulhattunk volna még tőle, a tapasztalatából és tudásából adhatott volna át nekünk mostani előadásán, amelyre április első napján került volna sor, és örökre elmarad. Pár nappal előtte elment az örök élők útján.

Nyugodjon békével. Emlékét megőrizzük, azért külön is, hogy vállalta a temesvári előadást, ezzel kicsit a miénkké is vált.

A beszélgetést követően, a résztvevők a Vinum Hungaricum által forgalmazott minőségi Magyar borokat kóstolhatják meg. A borkóstolóra és szervezési költségekre való tekintettel, a beugró 20 lej.

A szervezők, a Szórvány Alapítvány, az Új Ezredév Református Központ és Tamás Péter tiszteletbeli konzul, minden érdeklődőt szeretettel várnak a már megszokott helyen, az Új Ezredév Református Központban (Spl. Morarilor 1/b)!

 

1408596080_8824