Bethlen Gabor Alap
Balassi Intezet
 

Programok | Befejezett | 2011 - Rádió

2011 - Radio

 


Határonátnyúló hírközlés

2010 decemberétől a temesvári Szórvány Alapítvány a mórahalmi MÓRANET Mórahalmi Informatikai Szolgáltató KFT-vel partnerségben 

egy közös hírportál létrehozásán dolgozik.
 

A két település (Mórahalom és Temesvár) egy olyan online tv és rádió beindítását tartja áttörő lehetőségnek, mely konkrét együttműködés segítségével képes a közös nyilvánosság megteremtésére. A partnereknél megvalósítandó televíziós- és rádiómúsorok, ezzel együtt a gyakornoki- és csereprogram kialakítása és megvalósítása elősorban az akcióterületen élők szempontjából képviselnek lehetőséget. Ezen felül a projekt olyan társadalmi értékeket hivatott képviselni, melyek segítenek a határ két oldalán élők elszigetelődésének- és a kultúrák közötti különbségek csökkentésében, a kapcsolatok erősítésében. Az információs társadalmak korában egy olyan (online felületen megtalálható) televízió-internet-rádió szolgáltatás megvalósítása válik lehetővé a projekt kapcsán, mely nem csak Magyarországon, de Romániában is egyedülállónak tekinthető, és ezzel együtt a földrajzi határok is halványíthatók.


A partnerek által kidolgozott határon átnyúló hírportál regionális jellegű lesz. A portálon megjelenő hírek helyi, illetve regionális értékúek lesznek.

Temesváron, a Szórvány Alapítvány vezetése alatt egy on-line rádió lesz létrehozva, míg Mórahalmon két televízió program lesz sugározva és szintén megalakul egy on-line rádió.

A régiót jellemző kétnyelvűséget a projekt eredményei is tükrözik: a hírportál kétnyelvű lesz, míg a rádió és televízió adások a szomszéd nyelvén is szólni fognak.


Olvasson helyi híreket, illetve halgassa meg a Civil rádió magyar és román nyelvű adásait a www.monitorpress.eu portálon!

A projektet az Európai Unió támogatja.
 


 


www.huro-cbc.eu

www.hungary-romania-cbc.eu

Két ország, egy cél, közös siker!

 

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi

az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

Közeli pályázati határidők
Projektmenedzsment képzés Csíkszereda
Bővebben
Logisztikai ügyintézõ képzés
Bővebben
„A magyar kultúráért és oktatásért” központi pályázati felhívás
Bővebben