Volum nou – Delesega Gyula: Ghidul Timișoarei (2021)

În urmă cu 10 ani, în anul 2011 am realizat primul volum în limba română a Ghidului Timișoarei.

În cei 10 ani parcurși, unele clădiri s-au schimbat, astfel a devenit necesară reeditarea volumului.

Am reușit să atragem fonduri de la Primăria Municipiului Timișoara, astfel am reeditat volumul, am schimbat imaginile foto ale clădirilor care au suferit schimbări, am redat toate imaginile color, respectiv i-am acordat o înfățișare nouă.

100 de exemplare vor fi distribuite gratuit încă în această perioadă, oferind 50 de exemplare ghizilor turistici și Infocentrului în scopul promovării turismului local, iar alte 50 de exemplare vor fi distribuite unui număr de 25 școli din Timișoara, pentru a promova patrimoniul cultural construit al orașului și în scopuri educaționale.

În noiembire va avea loc lansarea noului volum, respectiv organizarea unui tur ghidat.

„Acțiune culturală realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Acțiunea culturală nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul acțiunii culturale și modul în care rezultatele acesteia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.”