2012 – Centre de Excelență

Fundația Diaspora din Timișoara în parteneriat cu Primăriile localităților Dumbrăvița și Szentes, demarează proiectul intitulat „Centre Euroregionale de Excelență”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

 

Acest proiect este de fapt continuarea unei acțiuni comune realizate în tot acest parteneriat, în cadrul căreia în cele două localități de graniță, Dumbrăvița (Timiș) și Szentes (Csongrad) s-au dezvoltat Centre euroregionale de tineret.

 

În cadrul proiectului actual se vor forma Centre de excelență, unde elevii locali vor avea parte de activități de dezvoltare a unor aptitudini sportive și artistice.

 

Centrele se vor axa pe 5 arii tematice: sport, muzică, dans, dramaturgie și arte plastice.

 

În prima parte a proiectului se vor realiza treninguri de formare dedicate cadrelor didactice, a mentorilor care se vor ocupa de copii talentați în cele 5 categorii de activități.

 

În perioada aprilie-noiembrie 2012, pe lângă activitățile regulate de dezvoltare a aptitudinilor, se vor organiza și schimburi de experiență la nivelul cadrelor didactice, a mentorilor acestor copii talentați.

Mai multe detalii pe pagina web a proiectului: