Tradiţie şi cunoaştere reciprocă în Euroregiunea DKMT

În perioada 29-30 august Fundaţia Diaspora a organizat conferinţa din cadrul proiectului „Tradiţie şi cunoaştere reciprocă în Euroregiunea DKMT” care a ajuns la 13-a ediție și a avut ca scop păstrărea şi promovarea patrimoniului cultural construit.

La conferinţă au participat reprezentanţii instituțiilor și organizațiilor partenere ale Fundației Diaspora, experți în domeniul turistic, reprezentanții autorităților locale ale localităților identificate prin patrimoniul cultural construit în Banat, respectiv invitați și din regiunea Voivodina din Serbia.

În prima zi a conferinței echipa Fundației Diaspora a prezentat materialul pregătit care constă din baza de date despre castelele, conacurile și cetățiile din Banat realizate în urma unei cercetări. Această bază de date conține pe lângă descrierile acestor clădiri sau ansambluri de clădiri și fotografii actuale respective alte atracții turistice oferite de localitățile respective.

În a doua zi a conferinței participanții au format grupuri de workshop în care au realizat planurile de acțiune și au stabilit împreună modalitățile de promovare ale patrimoniilor culturale construite în Banat, împreună cu celelalte atracții turistice din localitate și din împrejurimi pentru a oferi un pachet turistic complet și interesant pentru public.

Conferința „Tradiție și cunoaștere reciprocă în DKMT” a ajuns la cea de a 13-a ediție. Fundația Diaspora și-a asumat responsabilitatea de a organiza anual o conferință la Buziaș, iar an de an temele diferă, grupul țintă este diferit, însă toate au o strânsă legătură cu tema centrală: tradiție și cunoaștere în regiunea DKMT.

DSC_8974 (Custom)