Programe | Finalizate | 2013 - Hálózati közösségépítés

2013 - Hálózati közösségépítés

Bethlen Gabor Alap 
A Bethlen Gábor Alap támogatásával került megvalósításra a Hálózati Közösségépítés című projekt. A projekt célja a kistérségi közösségépítés Dél - Bánságban.


Ennek érdekében több helyi találkozó alkalmával, az Alapítvány szakemberei felmérték helyi közösség igényeit, a lehetőségeket, hiányzó eszközöket és elkészítettek egy-egy SWOT analízist. A helyi közösségek összekovácsolása és a magyarságtudatuk megerősítése érdekében egy ópusztaszeri kirándulást szerveztünk, mely alkalmat adott, hogy a települések képviselői jobban megismerkedjenek.
A projektindító találkozó Buziásfürdőn került megrendezésre 2013. augusztus 31-én. Erre a találkozóra meghívtunk 2-2 személyt minden településről, akik később segítettek a többi helyi találkozó megszervezésében.
Október – január hónapok folyamán megtartottuk a helyi találkozókat Dettán és Gátalján. Minden találkozóra kb. 20 személyt hívtunk meg, melyből 7-10 személy jött el. A találkozók keretében közösség építési technikákkal erősítjük meg a helyi közösséget.
A projekt zárásaként egy közösségépítő kirándulást szerveztünk Ópusztaszerre, 2014. február 8-án. A kiránduláson összesen 20 személy vett részt Dettáról és Gátaljáról.






Termeni de predare apropiati a cererilor de finantare
Logistician Gestiune Flux
Detalii
Spatii verzi
Detalii
Al 2-lea apel pentru cereri de finantare din cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale
Detalii