Programe | Finalizate | 2011 - Radio

2011 - Radio

 


Agentie de stiri on-line

 

Incepand din decembrie 2010 Fundatia Diaspsora din Timisoara in parteneriat cu MORANET din Morahalom, Ungaria, colaboreaza in vederea crearii unei agentii de stiri online comuna, in vederea consolidarii programelor de stiri transfrontaliere.


Relatia activa cu un trecut indelungat ale judetelor infratite Csongrád si Timis s-a manifestat si in anii trecuti prin elaborarea strategiilor comune de dezvoltare, organizarea sedintelor  reprezentantilor, precum si a programelor culturale. Si pana in prezent s-a acordat atentie deosebita identificarii problemelor regiunii transfrontaliere precum si rezolvarii acestora. Ambele judete considera de importanta deosebita ca eforturile comune in cadrul Uniunii Europene sa fie cunoscute, vizibile si simtite pentru locuitorii regiunii.


Pentru atingerea acestor obiective este nevoie printre altele de intarirea surselor de informatii deja cunoscute in randurile locuitorilor judetelor Csongrád si Timis, care sunt accesibile pe scara larga (canale de stiri online).


Cele doua asezari (Morahalom si Timisoara) considera ocazia infiintarii unui post de tv si radio fiind patrunzatorare, care cu ajutorul cooperarii comune poate genera o opinie publica comuna.

Cei doi parteneri vor dezvolta o agentie de stiri on-line transfrontalier, cu caracter regional. Accentul punandu-se pe stirile locale, respectiv regionale.


La Timisoara sub egida Fundatiei Diaspora, se va infiinta un post de radio, respectiv la Morahalom vor functiona posturi de televiziune si radio.

Agentia de stiri va functiona in ambele limbi ale regiunii, respectiv emisiunile radio si TV, vor contine emisiuni si in limba vecinului, respectiv vor fi realizate subtitrari.


Citiți știri locale, respectiv ascultați Radio Civil pe portalul www.monitorpress.eu

Proiectul este finantad de Uniunea Europeana, prin Programul de Cooperare Transfrontaliera  Ungaria-Romania 2007 - 2013.

 

 


www.huro-cbc.eu

www.hungary-romania-cbc.eu

Două ţări, un scop, succes comun!

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod necesar

poziţia oficială a Uniunii Europene.

 

Termeni de predare apropiati a cererilor de finantare
Logistician Gestiune Flux
Detalii
Spatii verzi
Detalii
Al 2-lea apel pentru cereri de finantare din cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale
Detalii